Almanya’da Staj Yeri Bulmak – 1

Almanya’da staj bulmak ve staja kabul almak gerçekten çok zor bir dönem. Adeta küçük bir iş arama stresi yaşatarak iş hayatına hazırlayan bir süreç. Peki nasıl buluyoruz bu staj yerini?

Almanya’da Staj Bulmak

1. Yol: Referans

En etkili yol, tabiki referans. Eğer bir tanıdık eş dost akraba varsa, staj yeri bulmak çok kolay. Hatta aramanıza gerek bile kalmayabilir. İlk ve son olarak yapmanız gereken çevresi geniş bir tanıdığa staj yapmanız gerektiğini söylemek ve CV’nizi atmak. Daha sonrasında staj yapmak istediğiniz yeri seçebilirsiniz.

Eğer torpiliniz yoksa cidden zor bir süreç Almanya’da staj bulmak.
Bu süreç ilk olarak etkileyici bir CV hazırlamakla başlıyor. CV oluşturmak; hem CVye katkı yapabilecek kurs, seminer, proje ve diğer başarılara sahip olmak, hem de sahip olunan yetenekleri abartısız, ne eksik ne fazla olacak şekilde CV’ye eklemeyi içeriyor. Bu konuda CV Nedir, Nasıl Hazırlanır? ilginizi çekebilir.

Bu süreçten sonra sahip olunan yeteneklere ve ilgiye bağlı olarak staj yapacağımız sektörü ve şirketleri araştırıyoruz. Bu kısımda birçok şirketin internet sitesine girip staj olanaklarını ve başvuru tarihlerini not ediyoruz. Tabiki bu arada bölümümüzün sahip olduğu kontenjanlara, yapmış olduğu ikili anlaşmalara dikkat ediyoruz.

2. Yol: Bölüm Anlaşmaları

Rahatça staj yeri bulmadaki ikinci yol ise, bölümümüzün yapmış olduğu anlaşmalar, sahip olduğu kontenjanlar. Bunlar için asılan listelere adımızı yazar ve Staj Koordinatörü ile görüşmelerimizi iyi yaparsak staj yeri bulma konusunda bir adım öne geçebiliriz.

3. Yol: Bireysel Başvuru

Torpilimiz yok, bölümümüzün böyle kontenjanları ve anlaşmaları da yok. O zaman kendimizle baş başa kalıyoruz işte. Başlıyoruz başvuruları yapmaya, CV yollamaya, transkript, sertifika yollamaya. Sürekli kariyer sayfalarını inceliyoruz, her ilana başvururken haber bekliyoruz. Staja bileğimizin hakkıyla kabul edilmeyi bekliyoruz. Staj döneminde bu şekilde gelindiyse cidden kendini belli ederek mutluluğa ulaşıyor stajyer kişi…

Şimdiden başvurunuzda başarılar,

Almanya’da İş Bulmak – Almanya’da İş Arama Siteleri yazım da ilginizi çekebilir 🙂

Eğer sorularınız varsa yorum kısmından sorabileceğiniz gibi, Instagram ya da Facebook‘tan da bize ulaşabilirsiniz. 🙂

Almanya’da Staj Bulmak

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

2
0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x