Erasmus Staj Hareketliliği – 2

Bugün size Erasmus Staj Hareketliliği konusunu anlatmaya devam edeceğim. Bir önceki yazımda Training Agreement’la ile ilgili önemli bir şeyi söylemeyi unuttuğumu farkettim. Bu belge aynı zamanda stajın ders yerine sayılıp sayılmayacağını gösteriyor. Tabi ki bunun için Bölüm Koordinatörünün onayı gerekiyor. Eğer staj hareketliliği bir dersin yerine sayılacaksa bu Training Agreement’ta gözükmek zorunda. Bu gerçekten çok önemli, böylelikle yapmış olduğunuz staj size not olarak da dönebiliyor.

En son harçsız pasaport için dilekçe vermiştim bölümüme. Biraz gecikmeli oldu ama harçsız pasaport için gerekli belgeyi alabildim sonunda. Pek sevgili öğrenci işlerimiz dekanlıktan gönderilen dilekçemin kararını kaybettiği için 14 güncük bir gecikme sonucunda alabildim belgemi. Daha sonra bu belgeyi götürüp Ankara il vergi dairesine götürüp onaylattıktan sonra tamamen muaf olacağım harçtan.Daha sonra pasaport için randevu aldım 31. Ocak saat 10’a. Kendi ilçe emniyet müdürlüğüne gideceğim, birazcık süre uzayabilir fakat en azından sıra beklemeyeceğim ve zamanımı yolda kaybetmeyeceğim. O zamana kadar 5 iş günüm var daha. Pazartesi günü biometrik fotoğraf çektirip training agreement’ı onaylatacağım bölüm koordinatörüme, ki kendisi ders yerine saymayacağını söyledi ve bunun olamayacağını iddia etti ama olsun. Daha sonra ise Vergi Dairesine gidip Harçsız Pasaport belgemi imzalatacağım ve onaylatacağım.

Pasaport için gerekli belgeler

  • Nufüs Cüzdanı Aslı
  • 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  • Parmak izi
  • Harç Bedeli
  • Cüzdan Bedeli

En önemli konu şu an için kalacak yer ve uçak bileti. Uçak biletini en kısa zamanda almak çok önemli çünkü gün geçtikçe pahalanıyor meret. Ne kadar erken alırsak o kadar güzel olur bizim adımıza. Ev konusu ise şu an benim için tam bir muamma, oradaki yurtlara başvurdum ama çok uzun bir bekleme listesi var bu da hiç bir durum değil. Ev arıyorum ama bulamıyorum işte bu yüzden de ve her geçen gün ev için ayırdığım bütçeyi artırmak zorunda kalıyorum.

Umarım Erasmus Staj Hareketliliği yazımın ikinci bölümünü keyifle okumuşsunuzdur. Sorularınızı contact kısmından ya da bu postun altına yazarak sorabilirsiniz.

Erasmus Staj Hareketliliği ile ilgili devam yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler,

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x