Münih Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans Kabulü

Münih Teknik Üniversitesi – Yüksek Lisans Kabulü

Daha önce Münih Teknik Üniversitesi (TUM)’nde yüksek lisansa nasıl başvurabileceğini detaylarıyla anlatmıştım. Bugün ise Münih Teknik Üniversitesi yüksek lisans kabulü ve sürecin takibinden bahsedeceğim. İşte Münih Teknik Üniversitesi – yüksek lisans kabulü!

Yüksek lisans başvurusu, takibi ve daha sonrasında yapacağın birçok işlem için TUMOnline sistemini kullanıyorsun ve çoğu işlemin tek bir platformda toplanmış olması çok büyük bir avantaj. 🙂

Önceki yazımda bahsettiğim üzere başvuru dokümanlarını TUMOnline sistemine yükledikten sonra dokümanları posta yoluyla üniversiteye gönderiyorsun. Şimdi bütün sürecin takibini TUMOnline’da nasıl yaptığına bakalım.

Münih Teknik Üniversitesi – Yüksek Lisans Kabulü

TUMOnline sisteminde başvurunu dört ayrı kategoride takip ediyorsun. (Sistemdeki karşılıklarını da parantez içinde görebilirsin) Detaylara geçmeden önce sistemde durum güncellemelerinde kullanılan simgelerden ve anlamlarından bahsedeceğim.

Kırmızı çarpı – Doküman sisteme yüklenmemiş ya da yüklenen doküman henüz kontrol edilmemiş

Sarı ünlem – Doküman kontrol edilmiş fakat dokümanda problem var (Durumu bu şekilde olan doküman için problemin ne olduğunu mutlaka detayında belirtiyorlar)

Yeşil tik – Doküman kontrol edilmiş ve hiçbir problem bulunmuyor

Zarf – Doküman alınmış fakat henüz kontrol edilmemiş

Online başvuru teslimi (“Submission of application”)

Bu kategoride başvurun esnasında yüklediğin dokümanların özetini görüyorsun. Ayrıca sistem başvuru dokümanlarının durumunu daha önce bahsettiğim işaretler ile gösteriyor ve online başvuru teslim sonucunu iki maddede bu işaretlere bağlı olarak özetliyor.

  • Başvurunun elektronik olarak üniversiteye iletilmesi (“Received electronically”)
  • Başvuru dokümanlarının üniversitedeki yetkililer tarafından kontrol edilmesi (“The application documents have been checked and they are complete.”)

Online başvurunu tamamladığında “Received electronically” maddesi direkt yeşil tik oluyor. Fakat başvuru dokümanlarının incelenmesi biraz sürdüğü için önce kırmızı çarpı ya da mektup simgelerini görüyorsun. Bu noktada kabul için gerekli bütün dokümanlarının incelenmesiyle hepsi için yeşil tik elde etmelisin. Bu dokümanların birinde bile eksiğin olursa süreç senin için devam ettirilmiyor. Dolayısıyla red almış oluyorsun.

Kabul durumu (“Admission”)

Eğer kabul için bütün dokümanlarında yeşil tik varsa, bir sonraki aşamaya geçiyorsun. Daha önceki yazımda başvurunun iki aşamada değerlendirildiğinden bahsetmiştim. Bu kategoride iki aşamayı da görüyorsun. Bunlar seviye 1 ve 2.

  • Seviye 1 – Eğer 69 üzerinden 51 ve üzeri puan aldıysan direkt kabul ediliyorsun, 69 üzerinden 45 – 50 arasında bir puan aldıysan ise ikinci seviyeye geçiyorsun
  • Seviye 2 – Burada eğer 90 üzerinden 70 ve üzeri puan aldıysan kabul ediliyorsun

Bu noktada eğer kabul aldıysan, bir sonraki kategoriye devam ediyorsun.

Fikir vermesi adına, başvurduğum 2019 yaz dönemi için 15 Kasım’da başvurular kapanmıştı ve 9 Ocak’ta kabulüm gelmişti. Seviye 1’de direkt kabul almıştım. Dolayısıyla benim için seviye 2 değerlendirmesi hiç olmadı ve sürecim yaklaşık 2 ayda netleşmişti.

Teklif (“Study place”)

Bu kategoride yüksek lisans kabulü elde ettiğine dair bir teklif geliyor. Eğer fikrin değişmediyse kabul etmen, değiştiyse de reddetmen bekleniyor.

Kayıt (“Enrollment”)

Teklifi kabul etmen durumunda kayıt için gerekli belgeleri tamamlaman ve bütün belgelerinin yeşil tik durumunda olması gerekiyor.

Açıkçası ben başvurumda kayıt için gerekli olan belgeleri de en başta yüklemiştim. Dolayısıyla neyin eksik olduğuna dair yetkili kişilerin notlarını daha erken öğrenme fırsatım olmuştu. Sana da bunu tavsiye edebilirim.

Peki hangi belgeler başvuru için gerekli, hangileri kabul aşamasında gerekli dersen aşağıda görebilirsin. 🙂 Bu noktada GMAT’in zorunlu bir doküman olmadığını belirtmek isterim.

Münih Teknik Üniversitesi yüksek lisans kabulü için gerekli belgeler:

  1. Güncel ve eksiksiz CV
  2. Güncel transkript
  3. İngilizce seviyeni kanıtlayan belge
  4. Uni-assist e.V. değerlendirme sonucu
  5. TUMOnline sisteminde doldurulan başvuru formu
  6. Eğitim programı analizi formu (Curricula analysis)
  7. Essay
  8. GMAT (varsa)
  9. Referans mektubu (varsa)

Münih Teknik Üniversitesi yüksek lisans kaydı için gerekli belgeler:

  1. Diploma, diploma eki ve transkript
  2. Pasaport
  3. Pasaport fotoğrafı
  4. Sağlık sigortası

Bunun dışında kayıt için bir de dönem ücretini yatırman gerekiyor. TUM için bu ücret dönem başına 129.40 €. Ödeme üniversite tarafından alındığında bu madde de yeşil tik alıyor. Üniversitenin ücreti alıp sistemde bunu yeşil tik olarak işaretlemesine kadar 4 – 5 gün gibi bir süre geçebilir.

Bütün belgelerin ve ödemen yeşil tik olduğunda da kayıt maddesi yeşil tik alarak resmi kaydını tamamlıyorsun.

Münih Teknik Üniversitesi – Yüksek Lisans Kabulü

Eğer Münih Teknik Üniversitesi’nde istediğim gibi bir program yok diyorsan da Almanya’da yüksek lisans başvurusu yazımız ilgini çekecektir.

Ayrıca Otto von Guericke Üniversitesi ve Technische Hochschule Ingolstadt yüksek lisans başvuruları konusunda detaylı bilgiyi eklediğim linklerde bulabilirsin. Almanya’da iş bulmak için de Almanya iş bulmak – Almanya’da iş arama siteleri yazımıza göz atabilirsin.

Soruların varsa yorum kısmından sorabileceğin gibi, Instagram ya da Facebook‘tan da bize ulaşabilirsin. Bunun dışında YouTube kanalımızı da ziyaret edebilirsin. 🙂

Subscribe
Bildir
guest
71 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
Ekin
Ekin
3 yıl önce

Merhabalar,
Ben de bölümden kabulümü aldım. Ancak degree Certificate ile Diploma arasındaki farkı tam olarak anlayamadım yardımcı olabilir misiniz?

Byz
Byz
3 yıl önce

Merhabalar,
Ben 2021 yazı mezun olacağım ve eğer 2021 Eylül ayında master’a girmek istiyorsam ne zaman başvurmam gerekiyor? Ayrıca 100 % İngilizce okuyorum bölümümü, Ielts score almadan bunu kullanabilir miyim? Teşekkürler 🙂

Betül
Betül
3 yıl önce

Merhaba,
not ortalamam şu an 2.35, 2.70 olmalı en az diye bir şey okudum. Doğru mu?

Begüm
Begüm
3 yıl önce

Merhaba,
Başvuru için gerekli belgeleri internet ortamına yükledikten sonra bir de okula postalamamız gerekyor mu, gerekiyorsa önce belgelerin yeşil tık olmasını beklemek gerekir mi bir de postalamak için ne kadar gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.

Kübra
Kübra
3 yıl önce

Merhaba,
Ben de bu bölüme Eylül için başvuracağım. Not ortalamam 2.9, Alman sistemine döndürülünce 2.65 oluyor. Kabul için verilen puanlamada 2.6’nın 1 puan alacağı 2.7 ve daha düşüklerin hiç puan alamayacağı yazıyor. TUM’un kendi sitesindeki converterı kullandığımda 2.9 için 2.6 olarak dönüşüm yapıyor. Sizce buradan puan alır mıyım 2.65’lik alman ortalamam ile yoksa 2.7 olarak mı sayarlar 2.65’i? İlk aşamada kabul puanı 51 olduğu için bu 1 puan fazlasıyla önem taşıyor da 🙂
Çok teşekkürler 🙂

Kübra
Kübra
3 yıl önce
'e cevap  wasuberalles

Merhaba,
Uni-Assist’ten VPD belgem geldi. 2.65 olarak hesapladığım ortalamamı 2.6 olarak hesaplamışlar. Uni-Assistin değerlendirmesi son rakamın atılması üzerine bir yol izlenerek yapılıyormuş. Yani örneğin ortalaması 2.60-2.69 olan herkesin ortalaması 2.6 olarak hesaplanıyormuş. Belki arkadaşlarımız bu bilgiden faydalanmak ister 🙂
Herkese başvurusunda başarılar.

Berrin
Berrin
2 yıl önce

Merhaba,

Öncelikle tüm paylaşımlarınız ve yardımlarınız için kendi adıma çok teşekkür ederim.

Yüksek lisans başvurum sırasında aşağıdaki adımlarda takıldım, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. 

TUM-Online üzerinden başvuru sırasında “Higher education entrance qualification” kısmını nasıl doldurmam gerektiğini tam bilemedim (ekran görüntüsünü ekte paylaştım). Burada bizden istenen OSYM Universite Yerleştirme Belgesi midir, yoksa lise diploması mıdır? 

Burada girilen bilgilere ait belgelerin onaylı kopyalarının da üniversiteye gönderilmesi gerektiği için Master başvurusu için lise diplomalarına bir çok kişinin erişebilmesi zor gibi. Bu adımda nasıl bir yol izleyebiliriz, ilgili tüm alanları nasıl doldurmalıyız?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Berrin
Berrin
2 yıl önce
'e cevap  wasuberalles

Merhaba Isılsu Didem, hızlı cevabın için çok teşekkür ederim.

Yalnız, Higher education entrance qualification bölümünün altındaki alanlar ÖSYM sonuç bilgilerini girebileceğimiz gibi değil.(hatırlamanıza yardımcı olması açısında ekran görüntüsünü ekte paylaştım)

Örneğin,

Name of Certiciate (original name): 
Date of certificate:
Average grade (gpa):
Name of school:

alanlarına neler girdiğiniz?

Yoksa buradaki alanlara lise diplomasındaki bilgileri girip, belge olarak ÖSYM sonuç belgesini mi gönderdiniz?

Bir de “Type” olarak ikinci seçenek olan “Subject-specific qualification for university entrance” seçeneğini mi seçmeliyiz?

Son olarak, belgeyi ingilizce yeminli tercümana çevirttikten sonra noter onayı ve apostil yaptırmalı mıyız?

Vaktinizi ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim.

Berrin
Berrin
2 yıl önce
'e cevap  wasuberalles

Cevabın için çok teşekkür ederim Işılsu Didem 🙏

Eralp
Eralp
2 yıl önce

Merhaba, benim tüm belgelerim hazır ancak certified yapma kısmına takıldım. Şimdi okulum 100% ingilizce olduğundan tüm dökümanlarım ingilizce. Bunları fotokopileyip okuldan mühürlü onaylı kopyalarını alacağım. Bunlar yeterli midir, çünkü uniassistte okuldan alınan onayların da uygun olduğunu söylüyor ama TUM un sitesinde bulamadım. Ayrıca Lise diplomam Türkçeydi onu da yeminli tercümana çevirttim ancak bunu ne yapmam gerekiyor. Noterden onaylatıp, valilikten de apostil mi almam lazım. Lütfen bu konularda bilgiliyseniz cevaplarsanız sevinirim.

Eralp
Eralp
2 yıl önce
'e cevap  wasuberalles

Teşekkür ederim. Siz üniversite başvurunuz için mi kullanmıştınız, yüksek lisans için ÖSYM belgemi eklemeye gerek yok muhtemelen.

Eralp
Eralp
2 yıl önce
'e cevap  Eralp

Bu arada yorumlarınızı okudum Higher education kısmı için ÖSYM gerekliymiş. Peki ben doğru mu anladım süreci teyit eder misiniz ?
1)Öncelikle uniassiste certified transkript ve diplomayı upload ediyoruz.
2)ödemeyi yapıp uniassist üzerinden başvuruyu tamamlıyoruz ve uniassiste bu belgeleri postalıyoruz.
3)tumun sitesinden online applicationı tamamlıyoruz. VPDm daha gelmediği için TUMun sitesinde yer alan geçici VPD belgesini yükledim.
4)bu işlemler bittikten hemen sonra online başvuruda yer alan tüm belgeleri mi yolluyoruz yoksa üniversite bizi kabul ederse mi yolluyoruz ?

Eralp
Eralp
2 yıl önce

Bir soru daha :/ Higher education entrance qualification” kısmında ÖSYM belgesi yerine Lise Diplomam da olmaz mı ? Orada açıklama kısmında “Please enter what type of higher education entrance qualification
(secondary school e.g. Abitur, High School Diploma, A-Levels, or equivalent)
you hold and when and where you have obtained it.”
yazıyor. Benim zaten High School Diploma yeminli tercüman çevirim var. Bu uygunsa boşu boşuna ÖSYM belgemi de çevirtmek istemiyorum.

Eralp
Eralp
2 yıl önce
'e cevap  wasuberalles

Çok teşekkür ederim, süpersiniz.

Eralp
Eralp
2 yıl önce

bir de referans mektuplarım hazır TUMdaki şablonları hocalarıma yolladım onlar da doldurdu taradı attı ancak postalarken bunları da postalayacağım, ama ıslak imzalı yollayamayacağım çünkü elden almadım pdf halinde var ve çıktı alıp yollayabilirim. Siz nasıl yollamıştınız bu bir sorun olur mu ?. Çok soru sordum ama ayrıntılı bir şekilde bildiklerinizi yazarsanız çok sevinirim. Bu işi artık halletmek istiyorum ve sonradan sorun çıkmaması gerek – malum deadlinelar doluyor :/

Eralp
Eralp
2 yıl önce
'e cevap  wasuberalles

Ben Communications Engineering için Master a başvuruyorum istenenler bu şekilde. Yalnız ben tamamlamadığım için daha bilmiyorum. Şimdi bu ekranı tamamladıktan sonra ben TUM’a burada yazan tüm belgeleri mi postalayacağım yoksa tamamladıktan sonra göndermem gereken belgeler çıkacak mı ?

Eralp
Eralp
2 yıl önce
'e cevap  wasuberalles

Teşekkür ederim 🙂

Beyza
Beyza
2 yıl önce

Merhaba,
Ben Endüstri Mühendisliği mezunu olacağım bachelor’s degree alıp ve başvuru yaparken second degree mi yoksa consecutive master program mı diye soruyor, ben bunlardan hangisini seçeceğim kafam karıştı doğrusu :/

Beyza
Beyza
2 yıl önce
'e cevap  wasuberalles

Peki ben staj yaptım 2 kere yaz ayında bunları yazmam lazım mı ekteki resimdeki yere orada saat mi kaç semester mı anlamadığım için. Ve ayrıca vizemden geçtim diyelim intermediate exam’e ne yazmalıyım bir ders için mi geçerli bu anlamadım.

Beyza
Beyza
2 yıl önce
'e cevap  Beyza

Bu ekran görüntüsü diğerinde yükleyemedim :/

Berrin
Berrin
2 yıl önce

Arkadaşlar merhabalar,

TUM Master için kış dönemi son başvuru tarihi 31.05.2021. Bu son gün dahil mi , yani Almanya saatiyle 31.05.2021, 23:59′a kadar zamanımız var mı? Bu konuda net bilgisi olan paylaşabilirse çok memnun olurum.

Teşekkür ederim.

Mert
Mert
2 yıl önce

Merhaba, 20 Mayıs günü sisteme tüm evrakları yükledim ve admission office evrakları confirme edip evraklarımın ilgili departman yönlendirildiği mail’i ni ertesi gün (21 Mayıs) tarafına iletti. Sistemde de zaten submission of admission kısmı tikli şekilde görmüyor.

Benzer şekilde 24 Mayıs’ta başvuruyu tamamlayan arkadaşıma henüz evrak confirmation maili dahi gelmedi. Sanırım son haftalarda çok yoğunluk oluyor.

Kısaca şunu merak ediyorum 20 Mayıs daki başvurum için bana hemen dönüş sağladıklarından yakın zamanda değerlendirme sonucu alabilir miyim geçmiş dönemlerdeki tecrübelerinize dayanarak.

Sevgililer.

Mert
Mert
2 yıl önce
'e cevap  wasuberalles

Teşekkürler değerli yorumun için Didem.

Kısa bir güncelleme yapayım. Sanırım sizin başvurduğunuz dönem sonrası sistem değişmiş. Artık deadline beklenmeden gerekli kriterler sağlandığı itibari ile sonuçlar adaylara iletiliyor. Henüz deadline olmadan kabul alanlar oldu bu dönem.

Dolayısı ile erken başvuranların sonuçları daha önce; deadline e yakın başvuranların ise daha geç açıklanıyor.

Sevgiler.

Berrin
Berrin
2 yıl önce

Merhaba arkadaşlar,

Bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
28.05.2021 tarihinde Münih Teknik Üniversitesi master başvurusu yaptım ancak o tarihte henüze VPD belgem elime ulaşmadığı için ünversitenin web sayfasında yer alan “Confirmation Application VPD form” diye bir form vardı onu VPD dokümanı yerine sisteme yüklemiştim. Uni-assist’ten VPD dokümanım 03.06.2021 tarihinde elime ulaştı. Böyle bir durumda bu VPD dokümanının üniversite göndermeli miyim, yoksa üniversite direkt Uni-assis’ten alıyor mu ya da nasıl bir yol izlemeliyim? Konu ile ilgili olarak [email protected] adresine mail attım ancak onlar da [email protected] ‘ye mail atmamı söylediler ancak buradan henüz cevap gelmedi?
Süre de ilerliyor, yanlış bir şey de yapmak istemiyorum, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok makbule geçecek.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Banu
Banu
1 yıl önce
'e cevap  Berrin

Merhaba, öncelikle çok teşekkürler, çok yardımcı oldu içerikleriniz:) Ben matematik öğretmeniyim. Ardından aşçılık önlisans okuduktan sonra DGS ile diyetisyenliğe geçiş yaptım.Şimdi diyetisyenlikle ilgili TUM master başvurusu yaparken higher education kısmına Ösym değil de DGS bilgilerini yüklemem gerekiyor sanırım değil mi? Yani lise değil de önlisansı mı eklemeliyim acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim tıkandım:)

Melisa
Melisa
2 yıl önce

Merhaba ışıl hanım;
Uzay ve havacılık yüksek lisan için
TUM 19 ağustosta sınava çağırıyor, naapmam gerek, sevinsem mi üzülsem mi, pandemi bi yandan, derslerim temmuz sonuna kadar devam ediyor. Geçmiş derslerde sınav zor olur, ne yapmalıyım sizce

Melisa
Melisa
2 yıl önce
'e cevap  wasuberalles

Merhaba ışılsu hanım, Aerospace engineering master programına geliyorum, inanamıyorum

Beyza
Beyza
2 yıl önce

Merhaba,
Bugün kabul aldığımı öğrendim ve size gerçekten teşekkür ederim çok yardımcı olduğunuz için bu yolda. Size bir şey sormak istiyorum, pasaportun 2 seneden az 1 yıl 11 yıllık olması sıkıntı olur mu yoksa daha uzun süreli öğrenci pasaportundan çıkıp başka psaport mu almamı tavsiye edersiniz? Oturum izni vs için yoksa orada da pasaportumu kolayca değişebilir miyim konsoloslukta?

Beyza
Beyza
2 yıl önce
'e cevap  wasuberalles

Teşekkür ederim 🙂
Ayrıca, Subject and grade transcript of studies to date ve degree certificate farkı nedir? heralde birisi yazdığınız gibi diploma eki oluyor sanırım

Merve
Merve
2 yıl önce

Merhabalar oncelikle bu kadar bilgilendirici bir yazi yazdiginiz icin cok tesekkurler. Benim bir sorum olacakti. Benim okulum yuzde yuz ingilizce egitim veriyor ve tum belgelerim ingilizce. Fakat diploma diger belgelerin kopyalari kaselenirken turkce asli gibidir yazan kaşeyle imzaladilar sizce bu sorun olur mu yoksa kabul etmezler mi. Okul diger mezunlarin herhangi bir sorun yasamadigini soyledi ama ben yine de emin olamadim.

Ahsen
Ahsen
1 yıl önce

Merhaba verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, çok faydalı oldu. Size danışmak istediğim bir konu vardı. Gano’m 2.71 , şu anda mimarlık alanında ingilizce yüksek lisansımı yapıyorum ve yaklaşık 5 adet yayınım olacak. Almanyada doktora yapmak istediğim için (ilk aşamada çalışılabilecek akademisyen bulmanın zor olması gibi durumlar nedeniyle) tekrardan yüksek lisans yapmak istiyorum. Ortalamam (2.71), yüksek lisans diplomam (4.00), yapacağım yayınlarla ve refreranslarımla ( 2 adet prof.) sizce almanyada yüksek lisansta (ingilizce) kabul alabilme durumum olur mu? Yoksa ingilizce eğitim almak için başka şartlar da gerekli midir?

Özge
Özge
1 yıl önce

Merhabalar MünihTeknik Üniversitesinde Nutrition and Biomedicine master programına başvuru yapmak istiyorum kış dönemi için.Çoğu belgemi de tamamladım.Motivasyon ve referans mektubu kaldı dolayısıyla VPD de.Referans mektubu TUM ün bölüm için gösterdiği gerekli belgeler kategorisinde yazılmamış.Ben bu durumda referans mektubunu portala yükleyemez miyim? veya posta ile diğer belgelerin yanında gönderirsem bir katkısı olur mu ve bu ıslak imzalı mı gönderilmeli yoksa bilgisayardan alınmış çıktı şeklinde olur mu?Son olarak referans mektubu için TUM ün istediği bir şablon/şema/düzen var mı?Ben bulamadım da yardımcı olur musunuz bu konularda?

Özge
Özge
1 yıl önce

Yine aynı şekilde TUM ün istediği motivasyon mektubu için belirli bir şema/düzen/şablon var mı bunu da paylaşır mısınız benimle? İlk defa oluşturacağım da.Teşekkür ederim.

Özge
Özge
1 yıl önce

Son olarak Nutrition and Biomedicine master programı için non EU/EEA olanlar teste girecek, EU/EEA olanlar curricular analysis puanlanacak denmiş ilk aşama için.2 aşama da herkes için interview şeklinde.Ben Türkiye den başvuru yaptığım için teste gireceğim fakat portal da benden curriculum analysis hala daha istiyor, bu noktayı anlamadım, bunu yine de yapmalımıyım ayrıca ne yapacağım tam olarak?

Gülsüm Akyürek
Gülsüm Akyürek
1 yıl önce

Merhabalar, kış dönemi için almanya da master programını başvurmayı düşünüyorum. İstenilenler arasında ‘ qualified first university degree in the field of architecture’ yazıyor. Bu üniversite diplomasına mı denk geliyor. Ayrıca %100 ingilizce eğitim veren okuldan mezun olduğumu hangi belge ile ıspatlamalıyım. Şimdiden teşekkürler.

Gülsüm Akyürek
Gülsüm Akyürek
11 ay önce
'e cevap  wasuberalles

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim diplomam hem ingilizce hem türkçe aslında bütün belgelerim öyle. Bunları okulda aslı gibidir onaylı mı taratmam lazım yoksa sadece taratıp yollamam yeterli mi? Yukarıda ki bilgilerin çoğunu okudum gerçekten çok yardımcı olmuşsunuz. Ama ben anhalt univesity e başvura yapacağım her üniversitenin belgeleri kabul edişleri farklı mı?

Beyza
Beyza
11 ay önce

Merhabalar,

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Şu an başvuru aşamasındayım. TUM online’da higher education entrance qualification kısmını ÖSYM sonuç belgeme göre doldurdum fakat bu kısımda sonuç belgemi yüklemek için bir kısım yok, ileri kısımlardaki başlıklarda da bunun için ayrılmış bir bölüm yoktu. Bu belgeyi sadece kabul alınca mı yeminli tercümana çevirtip yolluyoruz?

Beyza
Beyza
11 ay önce
'e cevap  wasuberalles

evet yüksek lisansa başvuruyorum

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

71
0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x