Bad Urach Gezi Rehberi - Bad Urach Şelalesi Yürüyüş Rotası

Bad Urach Gezi Rehberi – Bad Urach Şelalesi Yürüyüş Rotası

İlk uzun doğa yürüyüşümüzü yağmur çamur demeden tamamladık! Korona ile sınandığımız bu günlerde kalabalıktan uzak kendimize yürüyüş rotası ararken karşımıza çıkan Bad Urach şelalesi yürüyüş rotasını iyi ki yapmışız dedik. İnanılmaz bir doğa, yağmur kokusu ve sisle oluşan gizem hissi. Durum böyle olunca sizin de belki ilhama ihtiyacınız vardır dedik ve kolları sıvadık. İşte Bad Urach gezi rehberi – Bad Urach şelalesi yürüyüş rotası.

Bad Urach Gezi Rehberi – Bad Urach Şelalesi Yürüyüş Rotası

Bad Urach gezi rehberi – Bad Urach şelalesi yürüyüş rotası yazımızda Bad Urach rota zorluğu, Bad Urach rotasına hazırlık, Bad Urach’a ulaşım ve Bad Urach rota manzaralarını detaylı bir şekilde anlattık. Hadi Baden Württemberg eyaletindeki günübirlik gezimize şöyle bir bakalım.

Rota Zorluğu

10 km boyunca bazen ormanın içerisinde, bazen şelale kenarında, bazen de tepeden görebileceğin manzaralarla seni büyüleyen bir rota. Eğer kondisyonluysan 3 saat 15 dakikada bitirmek mümkün. Ama bizim gibi daha önce uzun doğa yürüyüşleri yapmamış olanlar için de gayet makul bir zorluğa sahip. İlk seferimiz olmasına rağmen 4 saatte tamamladık. Bizce baya gelecek vaat ediyor! 😅

Rota boyunca önce biraz ormanın içerisinden dolanarak tepeye çıkıyorsunuz. Tepede düzlükte yapacağınız kısa bir yürüyüş sonrası isterseniz soluklanacak, oturup dinlenecek ya da güneşlenecek banklar da var. Sonrasında da inişe geçiyorsunuz. İniş kısmı tahmin edebileceğiniz gibi çıkmaktan biraz daha kolay.

Bad Urach Rotasına Hazırlık

Yürüyüş yaptığımız gün durmayan bir yağmur ve soğukla baş başaydık ama hazırlıklarımız sayesinde üşümeden keyif alarak geçti zamanımız. Bu yüzden biraz nelere dikkat ettiğimizden bahsedelim.

Giyim

Bad Urach şelalesi yürüyüş rotası boyunca çoğunlukla orman içerisinde olacağınızdan hava durumuna bakıp bir tık daha serin olacakmış gibi hazırlık yapmak lazım. Hava çok sıcak bile olsa ormanın içinde ürperebiliyor insan. O yüzden uzun kollu kıyafetler hiç fena fikir değil. Mesela biz hava yağmurlu ve soğuk olduğu için kar montlarımızı tercih ettik. Pişman olduk mu? Asla! 🙈

Ayrıca mutlaka “hiking” ayakkabısı giymenizi tavsiye ederiz. Çünkü tırmanış sırasında ayağınızın kayması muhtemel yerler var. Biz hava durumundan dolayı su geçirmez bir “hiking” ayakkabısı giydik. Ayakkabılarımızı Jack Wolfskin’den aldık, çok da memnun kaldık.

Rota takibi

Şimdi bizce en kritik noktayı açıklıyoruz: rotayı nasıl takip edeceğiz? Yol boyunca ağaçların üzerinde takip edebileceğiniz işaretler olsa da biz yola çıkmadan offline rotayı indirme taraftarıyız. Nitekim bazen işaretleri göremeyince yanlış yollara sapabiliyor insan. Dememiz o ki siz ne olur ne olmaz rotanızı Google Maps’e indirin. Bunun için Outdoor Active sitesinden KML formatında haritayı ücretsiz indirip, Google Drive’a yüklemelisiniz. Sonrasında bu dosyayı açtığınızda direkt olarak sizi Google Maps’e yönlendiriyor.

Yiyecek

Kesinlikle yanınıza su ve biraz atıştırmalık almalım. İnsan o kadar yol yürüyünce iştahı kabarıyor. Gerçi yürüyüş rotası üzerinde bir Bier Garten olsa da Korona dolayısıyla kapalıydı. Olabildiğince insanlardan uzakta kalmak için kendimizi kuru kayısı ve cevize verdik. 😅

Bad Urach’a Ulaşım

Bad Urach’a ulaşım trenle çok kolay. Üstelik Baden-Württemberg eyaletindeki bir şehirden buraya gelecekseniz trenle ulaşım daha da mantıklı. Çünkü sadece 24€’ya Baden-Württemberg bileti almak mümkün. Maksimum 5 kişiye kadar da grup olarak bu bileti alıp kişi başı bilet fiyatını düşürebiliyorsunuz. 5 kişilik bir grup için toplam fiyat sadece 48€ (gidiş – dönüş). Deutsche Bahn sitesinden detaylarına bakabilirsiniz.

Biz Stuttgart’tan trenle 1 saatte ulaştık! Bad Urach Wasserfall durağında indiğimiz gibi hemen durağın arkasındaki yoldan, “Wasserfallsteig” oklarını takip ederek yürüyüş rotamıza başladık.

Ama tabi arabayla da kolayca gelmek mümkün. Stuttgart tarafından B312’yi takip ederek, ya da Münih tarafından A8 ile hop diye oradasınız. Geldiğinizde park sorunuyla karşılaşmayacağınızı da söyleyebiliriz. Yürüyüş başlangıcında hemen otopark var. Adını “Wanderparkplatz Uracher Waterfalls” diye aratabilirsiniz.

Bad Urach Gezi Rehberi – Rota Manzaraları

Çok yağmurlu, soğuk ve sisli bir günde bile görsel şov yapan bu rota, her mevsim farklı bir güzellik sunacağına bizi ikna etti. İşte Bad Urach gezi rehberimizin rota manzaraları.

Bad Urach Wasserfall durağında indiğiniz gibi durağın arkasında kalan düz patika bir yoldan otlayan inekleri izleyerek ormanın içine doğru yürüyorsunuz. Hemen yolun başında zaten Wasserfall tabelası var. Kaçırmanıza imkân yok. Ormanın başlangıcında ilk büyük şelaleyi görüyorsunuz. Gördüğünüz gibi de merdivenleri tırmanmaya hazır olun. Artık tepeye çıkana kadar ormanın içerisinde kıvrılan bir yolu takip edeceksiniz. Yol boyunca ağaçların üstündeki oklara dikkat edin ki rota işaretlerini kaçırmayın. Ama daha önce de dediğimiz gibi offline harita indirmek de çok faydalı oluyor. Neden offline derseniz de ormanın içinde internetin çekmediği yerler olabiliyor.

Kondisyonsuz biz bile tırmandık bu yoldan. O yüzden gözünüz korkmasın. Bu kadar çıkıştan sonra tepede düz bir patikayı takip ediyorsunuz. Patikanın ortalarında bir anda etraftaki ağaçların bittiği bir çayır karşılıyor sizi. Burada inanılmaz güzel bir manzarada soluklanmak mümkün. En küçük bir güneşi bile değerlendirmeyi bilen Almanlar buraya tahtadan şezlonglar koymuşlar. Hava yağmurlu olmasa çok keyifli olurdu kesin!    

Bad Urach Gezi Rehberi - Bad Urach Şelalesi Yürüyüş Rotası
Bad Urach Gezi Rehberi

Tam da burada önünde ayçiçek tarlası olan çok tatlı bir ev var. Böyle bir yerde yaşayabilir miydik acaba? Aklımızdan geçmedi değil. Ama sanırım biz daha şehirciyiz, en azından şimdilik. Çayırın devamından tekrar ormanın içine geçip uzun ve bir o kadar da güzel bir patikadan yürümeye devam ettik. Yolunuzun üzerinde ikinci bir şelale daha var ama bu çok küçük. Böylece büyük bir daire çizerek başladığınız yere geri dönüyorsunuz.

Böylece Bad Urach Gezi Rehberi – Bad Urach şelalesi yürüyüş rotası yazımızın sonuna geldik.

Keyifli geziler!

Rothenburg Gezi Rehberi

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x