Rothenburg Gezi Rehberi - Romantik Yol

Rothenburg Gezi Rehberi – Romantik Yol

“Romantik Yol”’daki ilk durağımız Rothenburg ob der Tauber oldu! Sizi orta çağa götürecek bu şehir için gelsin Rothenburg Gezi Rehberi!

Almanlar İkinci Dünya Savaşı sonrası turizmi canlandırmak adına, ticarette kullandıkları Würzburg’tan Füssen’e uzanan yola “Romantik Yol” (Romantische Straße, Romantic Road) demişler. “Romantik Yol” Almanya’nın ilk turistik rotalarından biri. O zamanlar önce Amerikan askerleri ve ailelerinin ziyaret ettiği bir yol iken, sonra ünü bütün dünyaya yayılmış. Böylece Rothenburg ob der Tauber de üne kavuşmuş şehirler arasında yerini almış.

Rothenburg Gezi Rehberi – Romantik Yol

Rothenburg gezi rehberi yazımızda Rothenburg ob der Tauber’e ulaşım, Rothenburg ob der Tauber’de konaklama, Rothenburg ob der Tauber’de gezilecek yerler, Rothenburg ob der Tauber’de yeme içme ve Rothenburg Festivallerini uzun uzun anlattık. İşte Rothenburg gezi rehberi!

Rothenburg Gezi Rehberi
Rothenburg Gezi Rehberi

Rothenburg ob der Tauber’e ulaşım

Stuttgart’tan Rothenburg

Stuttgart’tan trenle yaklaşık 3 saatte ya da arabayla yaklaşık 2 saatte gelmek mümkün. Stuttgart tarafından günübirlik gelenler için gidiş-dönüş tren bileti 55€ civarında. Eğer bizim gibi arabanız yoksa ve en az iki kişi gelmeyi düşünüyorsanız, araba kiralamayı düşünün deriz. Fiyatı kesinlikle çok daha uyguna geliyor!

Biz arabayı bir günlük 75€’ya Enterprisedan kiraladık. Açıkçası daha uyguna bu hizmeti veren acenteler de var ama güvenemeyince soluğu bildiğimiz acentede aldık. Aracı Stuttgart havaalanından teslim almaya gittiğimizde, acentenin bize bir sürprizi vardı. Biz gecenin köründe hemen ertesi gün için araç kiralayınca, firma istediğimiz sınıftaki aracı ayarlayamamış. O yüzden de bir alt sınıftan araç önerdiler. Biz de el mahkûm tamam dedik. Tabi ki fiyatın düşmesi karşılığında! Fakat online olarak kiraladığımız için öyle kolay olmadı. Neyse ki hemen makul bir çözüm buldular, yakıt masrafını karşılayarak! Bu da bizi yaklaşık 25€’luk masraftan kurtarmış oldu. Bir de Rothenburg’ta ücretsiz park bulunca, gezimizin yol masrafları sadece 75€’ya denk geldi. Park yerimizden baya memnun kaldığımız için gönlümüz rahat adresini veriyoruz:

St1022, 91541 Rothenburg ob der Tauber

Münih’ten Rothenburg

Münih’ten trenle yaklaşık 3.5 saatte ya da arabayla yaklaşık 3 saatte Rothenburg’a ulaşabilirsiniz. Eğer arabanız yoksa, bizce Münih tarafından gelmenin en ucuz yolu “Bayern-Ticket” kullanmak. Bayern-Ticket günübirlik yapılan Bayern eyaletindeki bir kişilik gezi için 25€. Bu fiyat maksimum beş kişilik gruplarla hareket ettiğinizde daha da düşüyor. Beş kişi için toplam gidiş-dönüş fiyatı 57€. Deutsche Bahn’dan gruptaki kişi sayınıza göre Bayern-Ticket fiyatlarına bakabilirsiniz.

Rothenburg ob der Tauber’de kaç gün kalınır?

Bizce Rothenburg günübirlik gezilebilecek bir şehir. Ama derseniz ki uzun uzun müzeleri de gezerek vakit geçireyim, iki gün yeterli bir süre olacaktır.

Rothenburg ob der Tauber’de konaklama

Maalesef Rothenburg’ta çok fazla Airbnb seçeneği yok. Olanlar da pahalı, kişi başı geceliği 60€’dan başlıyor. O yüzden hostellere bakmak çok daha mantıklı, bunların fiyatları 40€’dan başlıyor. Ama biz hala günübirlik bir gezinin yeterli olacağını düşünüyoruz. Bu söylediğimiz fiyatları normal bir dönem için düşünmelisiniz. Festival zamanı ya da Noel zamanı bu fiyatlar illaki artacaktır.

Rothenburg gezi rehberi – Gezilecek yerler

Arnavut kaldırımlarıyla döşenmiş şehir, rengarenk ve cıvıl cıvıl sokaklarıyla bizi resmen büyüledi! Yürüyerek çok rahat gezebileceğiniz bir şehir. Zaten bizce nereye gidersek gidelim şehri yaşamak için yürüyerek keşfetmek gerekiyor.

Önemli yapılar ve ilginç bulduğumuz müzeleri sizin için özetledik. Normalde müze gezileri çok bizlik olmasa da baya ilgimizi çektiler itiraf edelim. İşte gezilecek yerler!

Plönlein

Rothenburg sembolü haline gelmiş olan Plönlein’ı mutlaka görmeniz lazım! O kadar tatlı bir caddede ki insan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor.

Tauber Bridge

İki sıra kemerden oluştan bu köprü bugüne kadar birkaç kez kısmen yıkılmış. Daha sonra İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman toplarıyla tamamen yıkılmış ve savaştan 10 yıl sonrada aslına uygun olarak tekrar yapılmış. Geçmişte ticaret için baya önemli bir köprüymüş, şimdi de şehrin diğer tarafıyla bağlantı için önemli.

Town Walls

Şehrin surları savaş sırasında zarar görmemiş. Bu yüzden hala şehrin çevresini bu surlarla yürümeniz mümkün. Ama biz sadece bir kısmını yürüyüp zamanımızın çoğunluğunu sokakların arasında kaybolarak geçirmeyi tercih ettik. Sizce de böylesi çok keyifli değil mi?

Burggarten

Şehri dışarıdan görmek ve Tauber nehrini izlemek için şahane bir nokta. Biz biraz burada soluklanıp şehrin ve doğanın keyfini çıkardık.

Rothenburg Gezi Rehberi - Burggarten Manzarası
Rothenburg Gezi Rehberi – Burggarten Manzarası

St. James’s Church

Biz biraz kiliseye doyduğumuzdan mıdır nedir artık çok ilgimizi çekmiyorlar. Almanya’da hepsi birbirine benziyormuş gibi geliyor. O yüzden bu kiliseye gitmedik ama belki siz merak edersiniz diye de ekleyelim dedik.

Rothenburg Town History Museum

Otuz Yıl Savaşı sırasında kullanılan zindanları görmek istiyorsanız bu müze tam sizlik. Giriş ücreti yetişkinler için 3.5€, öğrenciler içinse 3€. Ama maalesef bu öğrenci indirimini sadece Avrupa’da okuyanlar kullanabiliyor. Tabi Korona olunca biz gezemedik.

Medieval Crime And Justice Museum

Orta çağın 1000 yıllık hukuk tarihini tek bir müzede görmek için bu müzeyi kaçırmayın! Korona dolayısıyla gezmek bize kısmet olmadı. Ama inanılmaz merak ediyoruz. İlerleyen zamanda bekle bizi!

Ayrıca 8 Mart’tan itibaren müzenin tekrar açıldığını not düşelim. Müze yetişkinler için 8€, öğrenciler içinse 5€. Ama maalesef bu öğrenci indirimini sadece Avrupa’da okuyanlar kullanabiliyor. Şu anda sadece online bilet alarak ya da telefonla rezervasyon yaparak müzeye giriş mümkün. Medieval Crime And Justice Museum bileti için linki bıraktık.

Rothenburg ob der Tauber’de yeme içme

Eğer buraya yolunuz düşerse kesinlikle Cafe einzigArtig’i ziyaret etmenizi öneririz. Biz cheesecake’ini çok sevdik! Ayrıca ilk kez konaklama imkânı da sunan bir kafe gördük! Sitelerindeki “Ferienwohnungen” başlığı altından kafeyle benzer konsepte sahip odalara bakabilirsiniz. Fiyatları bizce bir tık pahalı.

İtalyan mutfağı aşığı olduğumuzdan öğlen yemeği için tercihimiz Michelangelo Rothenburg oldu. Biz lezzetli bulduk.

Rothenburg gezi rehberi – Festivaller

Whitsun festivali – Meistertrunk

Yüzyılı aşkın süredir düzenlenen Whitsun festivali UNESCO kültür mirası listesine bile girmiş! Festival Otuz Yıl Savaşı sırasında General Tilly’nin birlikleri tarafından fethedilen Rothenburg’un, belediye başkanı Busch tarafından kurtarılışını anlatıyor. Festivalde tarihi bir geçit töreni canlandırılıyor ve bir anda kendinizi orta çağın içerisinde buluyorsunuz. Giriş ücreti 3€, fakat etkinliklere göre bu ücret artabiliyor. Rothenburg Whitsun Festivali fiyatları için linki bıraktık.

Haziran başı yapılan bu festival geçtiğimiz sene Korona dolayısıyla iptal oldu. Bakalım bu seneki karar ne olacak.

Taubertal festivali

Tauber festivalini rock müzik festivali olarak düşünebilirsiniz. Bu sene 12 – 15 Ağustos arası yapılacak ve en ucuz bilet 74,5€. Açıkçası bize biraz fazla geldi. Neyse Taubertal festival biletleri için linki yine de bıraktık.

Böylece Rothenburg gezi rehberi yazımızın sonuna geldik.

Keyifli geziler!

Ayrıca Bad Urach Gezi Rehberi, İsviçre kamp rehberi ve İsviçre kamp yerleriGent gezi rehberi, Levanto gezi rehberi ve Münih yeme içme rehberi yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x